Sådan foregår professionel algebehandling af fliser

Derfor skal du algebehandle dine fliser

Algevækst på fliser kan give dine fliser en helt anden farve, end de oprindeligt havde, da de blev lagt. Det er selvfølgelig ærgerligt. Men algevæksten er ikke kun er æstetisk problem.

Algerne slår rødder i dine fliser, og rødder indeholder vand, som næring til algerne. Når rødderne fryser, udvider de sig, hvilket kan lave frostsprængninger i dine fliser. Når dine fliser har frostsprængninger, har de lettere ved at revne og knække.

Faktisk er der følgende grunde til at algebehandle dine fliser:

  • Fliserne bliver flotte igen
  • Undgå frostsprængninger i dine fliser
  • Vedligeholder dine fliser og bevarer deres styrke
  • Et tykt lag alger gør fliserne glatte i vådt vejr

Algerens vedligeholder dine fliser

Algebehandling af fliser bør udføres fra fliserne er nye. Hvis du venter til, at dine fliser er hårdt angrebet af alger, vil algerne have slået dybe rødder i dine fliser, og dine fliser vil derfor have mistet en større del af deres styrke, end hvis du sørger for at algebehandle fra begyndelsen.

Derudover er alger og mos med til at holde fugten i fliserne, hvilket gør, at algerne spreder sig hurtigere. Algebehandling af fliser er således både en synsmæssig og kvalitetsmæssig vedligeholdelse af dine fliser.

Algebehandling beskytter kun fliserne

Algerens beskytter kun selve flisen mod algevækst. Det vil sige, at det stadig er nødvendigt at holde fugerne mellem fliserne fri for ukrudt.

Grunden til det er, at 97% af alt ukrudt er luftbåren og vil derfor slå rødder i mellemrummet mellem fliserne. Dette er dog meget nemmere selv at fjerne løbende end algevækst på fliserne.

Sådan foregår algebehandling af fliser

Algebehandling hos Kronjyllands tagteknik foregår ved, at vi sammen med dig finder den bedste behandling af dine fliser ud fra dine flisers tilstand.

Selve algebehandlingen foregår med algerens. Algerens er et kemisk produkt, der er designet til at nedbryde alger. Det påføres i form af skum, som vi sprøjter på fliserne med en skumdyse. Algerensen trænger ned i fliserne, hvor det dræber algerne.

Hvis dine fliser er hårdt angrebet af algevæksten, er det nødvendigt, at regn og vind får lov til at feje de døde alger væk fra fliserne. Denne proces kan tage op til flere måneder, før du ser det færdige resultat.

Det algemiddel, vi bruger hos Kronjyllands Tagteknik, er danskproduceret og godkendt af Miljøstyrelsen.

Hvornår ser man resultatet af algerens af fliser?

Det er svært som kunde og vide, hvad man kan forvente sig af resultat af en algebehandling af fliser. Og det kan vi godt forstå. Dine fliser kan være hårdt eller let angrebet af alger, og de kan være angrebet af flere forskellige typer af alger. Der er tre faktorer, der spiller ind på, hvornår du ser det færdige resultat af din algebehandling:

  • Hvor meget har algerne bredt sig
  • Vokser der flere typer af alger
  • Algebehandler vi i kombination med rensning af fliser

Hvis dine fliser blot har fået et grønt skær, er de formentlig ikke så hårdt angrebet. I så fald vil du kunne se de første resultater indenfor få timer, og det fulde resultat indenfor få dage.

Er dine fliser derimod hårdt angrebet, kan der gå op til flere måneder før du ser det færdige resultat af algebehandlingen. Når vi er ude og se dine fliser, taler vi selvfølgelig med dig om, hvor hårdt dine fliser er angrebet, og hvad du kan forvente dig af algebehandlingen.

Bestil algebehandling af fliser

Ring til os på +45 22849663

VI HOLDER

Sommerferielukket
i uge 28, 29 og 30.

Ønsker du at rette henvendelse i mellemtiden, så kan vi kontaktes på mail.
Vi bestræber os på at have besvaret alle henvendelser i løbet af uge 31.