Maling af døre

Kronjyllands tagteknik – Professionelt udført maling af døre

Trænger dine døre til at blive opfrisket, er malingen begyndt at skalle, eller vil du gerne skifte farven på dine døre? Så tilbyder Kronjyllands Tagteknik maling af døre.

Vi maler altid dine døre med kvalitetsmaling, indvendigt som udendigt. Ved at få foretaget maling af døre beskytter du samtidig dørene mod at suge fugt, og dermed svulmer de ikke op, og begynder at binde.

Når du skal male døre er det vigtigt at have styr på teknikken, da maling af døre er et præcisionsarbejde. Det betyder at det bedste resultat ofte bliver leveret af en fagmand, men måske har du teknikken og modet til selv at kaste dig ud i malerprojektet.

Vi giver dig her 5 gode råd til hvordan du selv kan foretage maling af døre.

1. Forarbejdet – Rengør døren

Det er vigtigt at døre er rene når man skal male døre. Derfor er det altid en god i de at starte med at vaske døren af for skidt og snavs, så malingen kan hæfte sig ordentligt til døren. Dermed vil malingen holde længere og du vil få et pænere resultat. Vaskes døren ikke ordentligt af, inden malearbejdet startes, bliver de næste skridt i processen også vanskeligere.

2. Slib døren med fint sandpapir

Det er vigtigt når du skal male døre, at slibningen foregår på en tør dør. Hvis du netop har vasket døren, anbefaler vi at du venter til døren er tør med at påbegynde slibearbejdet.

Når du skal slibe døren, er det vigtigt at gå forsigtigt til værks. Slib med let hånd, til døren er mat i overfladen. Når overfladen på døren er mat og jævn, hæfter malingen sig bedre til døren og holder dermed længere. 

3. Fugning af eventuelle hulle og smårevner

Når du skal foretage maling af døre, er der naturligvis forskel på dørenes stand. Skal du male døre der er i dårlig stand, kan der forekomme småhuller, skræmmer og revner i døren, disse kan alle fuges med akrylfugemasse. Fugemassen påføres og udglattes med en fugebrik for det bedste resultat. Her er det igen vigtigt at lade fugemassen tørre, inden den efterfølgende maling af døren begynder.

4. Start med en grundermaling 

Når fugemassen er tør kan den endelige maling af døren begynde. Her anbefaler vi at du dækker af med malertape, for at undgå spild på omkringværende overflader du ikke ønsker at male på. 

Har din dør tidligere været malet er det ikke altid nødvendigt med et lag grunder, men maler du en dør for første gang på blottet træ, vil vi klart anbefale at anvende et grunderlag. Grunderlaget skal sørge for at træets årer ikke ses gennem malingen, og arbejder du med mærk træ kan det være nødvendigt at male døren over 2 gange med grunderen, inden den rigtige maling påføres. 

Når grundermalingen er tør, skal du med let hånd mellemslibe døren med meet fint sandpapir. Det er afgørende for at den endelige maling kan hæfte sig på grunderlaget. 

nymalet dør

5. Maling af døre

Som med maling af vinduer, er malingen til maling af døre en præferencesag. Alt efter om døren du maler er ind- eller udvendig, skal malingen naturligvis vælges derefter, men der findes mange slags og kvaliteter. 

Med mange år i branchen og mange timer med en pensel i hånden, anbefaler vi at man finder en kvalitetsmaling, der anbefales af fagmænd. En for billig maling kan være svær at arbejde med, og i mange tilfælde ikke give et ligeså pænt resultat som en kvalitetsmaling. 

Er du interesseret i et uforpligtende tilbud på maling af døre?

Hvordan foregår maling af vinduer og døre?