Imprægnering af fliser

Det kan være en kostelig affære at få lagt nye fliser. Derfor kan det godt betale sig i det lange løb at passe på de fliser man allerede har. En del af at passe på sine fliser er at imprægnere dem.

Imprægnering af fliser er en god idé at gøre allerede fra, at de er nye. Det er det, fordi imprægnering er et beskyttende lag, som gør, at dine fliser har en længere holdbarhed end hvis naturens elementer frit kan påvirke betonen i fliserne.

Imprægnering af fliser er et lag af kemi, som man kommer på, som trænger ned i dine fliser og lægger sig som et beskyttende lag. Imprægnering af fliser er både vandafvisende og olieafvisende.

Derfor skal du imprægnere dine fliser

Betonfliser eller havefliser er fra nye meget modtagelige overfor vand og fugt. Vandet er med til at nedbryde fliserne, mens fugten er med til at danne grobund for alger, mos og flisepest. Alger og mos er også med til at nedbryde fliserne og kan skabe frostsprængninger i fliserne, hvilket svækker dem.

Imprægnering er:

 • Vandafvisende
 • Olieafvisende

Det betyder, at det beskytter fliserne mod naturens elementer. Fordelene ved imprægnering af fliser er:

 • Fliserne får længere levetid
 • Det styrker flisernes overflade
 • Det giver nemmere vedligeholdelse i de efterfølgende år
 • Det giver fliserne nyt liv og farve

Gode råd til imprægnering af fliser

Når dine fliser skal imprægneres, har vejret og omgivelserne påvirkning på imprægneringen. Derfor har vi samlet nogle gode råd og retningslinjer for, hvornår imprægnering af fliser er optimalt.

 • Fliserne skal være tørre. Det skal have været tørvejr i et par dage, når vi imprægnerer, så fliserne er helt tørre.
 • Temperaturen skal være over 5 grader. Temperaturen skal ikke nærme sig frysepunktet, da vandet i fliserne i så fald er frosset.
 • Der skal være overskyet. Hvis solen bager for hårdt ned på fliserne, kan imprægneringen udtørres inden det er trængt ned i fliserne.
 • Imprægnér ikke urene fliser. Du får det bedste resultat, hvis du renser dine fliser, inden du imprægnere dem.

Vi finder selvfølgelig sammen et tidspunkt, som passer dig, og hvor forholdene samtidig er acceptable, så du får et godt resultat på dine fliser.

Sådan kontrollerer om dine fliser trænger til imprægnering

Det er nemt at se på dine fliser, om imprægneringen stadig virker. Hvis de er imprægnerede, kan du kontrollere om imprægneringen stadig virker ved at hælde vand på. Hvis vandet trænger ned i fliserne, er det på tide at få dem imprægneret igen. Hvis vandet lægger sig som små perler ovenpå fliserne, så behøver du ikke få dem imprægneret endnu.

Kronjyllands tagteknik er din professionelle partner til imprægnering af fliser

Hos Kronjyllands tagteknik har vi mange års erfaring med at give gamle fliser livet tilbage. Hvis du vælger en professionel behandling af dine fliser, er du sikker på et flot resultat. Det er du, fordi vi har professionelt udstyr og erfaring.

Hvis du ønsker at få dine fliser imprægneret, så er det mest optimale, at vi samtidig udfører rensning af fliser. Vores professionelle renseudstyr giver et flot resultat, som vi kan forsegle med kvalitetsimprægnering fra Nowo Coat.

Beskyt hele dit hus med imprægnering

Det er ikke kun dine fliser, der er udsatte for vejrets påvirkning. Dit tag og din facade er også udsatte. Du kan forlænge levetid for dit tag og din facade med imprægnering, samtidig med at det holder sig flottere i længere tid.

Det er altså både kvaliteten og rent kosmetisk, at imprægnering er en god idé på alle overflader på og omkring dit hus.

Pris på imprægnering og rensning af fliser

Hos Kronjyllands tagteknik får du professionel behandling af dine fliser til en billig pris.

 • Rensning + imprægnering af over 100m2 fliser = 50kr inkl. moms
 • Rensning + imprægnering af under 100m2 fliser = 62kr inkl. moms

Serviceaftale på imprægnering og rensning af fliser

Hos Kronjyllands tagteknik tilbyder vi en serviceaftale på overfladen af fliserne, når du har fået dem renset og imprægneret.

Aftalen giver 10 års garanti på overfladen af fliserne. Prisen på serviceaftalen afhænger af, hvor mange m2 fliser, det drejer sig om.

> Læs mere om rensning af fliser her

Er du interesseret i et tilbud på imprægnering af fliser, så kan du kontakte os her eller ringe til os på telefon 22849663.