Tagtyper

Gode råd til nyt tag

Når du skal investere i et nyt tag til dit hus, forretning eller kontorbygning, har vi her samlet 5 gode råd:

  1. Hav styr på dit budget. De forskellige tagtyper har meget forskellige priser pr. m2, hvilket vil have indflydelse på dit valg.

  2. Kontrollér lokalplanen. Lokalplanen i dit område har muligvis nogle regler for, hvilke tagtyper du må have lov at vælge for at skabe en sammenhæng mellem boligerne i området.

  3. Undersøg om tagstenene passer til din tagkonstruktion. Har du haft et let tag og nu gerne vil have et nyt tungt tag, er det vigtigt, at din tagkonstruktion kan holde til det.

  4. Undersøg hvordan tagstenene holder sig over tid samt muligheder for behandling af dem.

  5. Alle tage bør algebehandles én gang årligt fra de er helt nye. Algebehandlingen hjælper med at holde alger og mod væk fra dit tag, og derved kan forlænge levetiden.

> Læs mere om algebehandling af tag her

Taget er en vigtig del af huset

Taget er en vigtig del af husets konstruktion. Taget beskytter både dig og resten af husets konstruktion mod vind og vejr. Det sørger for, at fugt ikke trænger ind i husets konstruktion, hvilket er med til at nedbryde det, da det danner grobund for råd og skimmel.

Står du overfor en større renovering eller ombygning af dit hus, giver det god mening at tage et kig på dit tag i samme omgang.

Hvis du enten skal sælge eller købe hus, så er tagets tilstand ofte en dealbreaker, da en tagrenovering eller nyt tag er en stor investering. Med et nyt tag står dit hus flottere og er nemmere at sælge.

Hvilket nyt tag skal du vælge? - Pris, levetid og vedligeholdelse

Betontagstenstag

Betontagsten er en populær form for tagsten til nyt tag og tagrenovering i Danmark. De fås i samme facon som de almindelige tegltagsten, men fås også i helt flade, som giver huset et mere strømlinet udtryk.

Betontagsten fås i flere forskellige farver, da man kan blande farvestof i betonen til stenene. Det giver en stor valgfrihed.

Betontagsten har en lang levetid. Faktisk holder de ofte længe over de 30 år, hvis de er vedligeholdt og repareret ordentligt. Et nyt tag med betontagsten lægges med undertag for at undgå, at fygesne og regn kommer ind.

Ønsker du at skifte dit gamle tag ud med et nyt tag med betontagsten, så kontrollerer vi selvfølgelig, at din tagkonstruktion kan holde til stenene.

Nyt tag - Betontagsten

Tegltag

Hvis du er mest til traditionelle tage, så er et tegltag et godt valg for dig. Teglsten er lavet af brændt ler. Hvis du vælger dem i rød, har du et tag, som ikke mister farven. Den røde farve fra det brændte ler skal blot have en tagrensning, så har du den røde glød tilbage. Det er altså et holdbart tag, som er let at vedligeholde.

Teglsten fås ikke længere kun i den klassiske rød, men fås også som glaseret tegl, som oftest ses i sort. Hvilken farve tegl, du skal vælge til dit nye tag, er dog ikke kun afhængigt af, hvilket du bedst kan lide. De almindelige røde teglsten er nemlig betydelig billigere end sortglaserede.

Teglsten lægges i dag altid på et undertag. Derudover er det vigtigt, at din tagkonstruktion kan holde til teglstenstag, som er et forholdsvis tungt tag. Dette kan vi selvfølgelig rådgive dig omkring.

Nyt tag - Tegltag

Eternittag

Et eternittag er en forholdsvis billig løsning, hvis du skal have nyt tag. Eternit er plader af fibercement, som giver et stærkt tag. Eternittag er desuden et let tag, som ikke behøver et undertag. Det betyder, at det kan lægges på de fleste tagkonstruktioner.

Til gengæld anbefales det ikke, at bølgeeternitplader renses eller males, netop fordi det ikke har noget undertag til at holde vandet ude.

Nyt tag - Eternittag

Skifereternittag

Skifereternittage er tagsten i eternitskifer, som er lavet af fibercement. Det er et holdbart tag, som lægges med undertag. Samtidig er det er forholdsvis let tag, hvilket gør, at det passer til de fleste tagkonstruktioner.

Da skifereternit lægges på et undertag, giver det dig mulighed for at vedligeholde med en tagrensning, så dit tag kan stå flot.

Eternitskifer fås i sort eller grå. Så hvis du foretrækker et mørkt tag, så kan du kigge nærmere på skiftereternit. Vi står klar til at rådgive dig nærmere omkring nyt tag af skiftereternit. 

Maling af tag

Tagpaptag

Tagpap er et fleksibelt og tyndt materiale, som mest minder om asfalt. Det bliver brændt på dit tag eller sat fast på en bræddebeklædning. Tagpappets fleksibilitet og lethed betyder, at det kan bruges på næsten alle tagkonstruktioner.

Et nyt tag af tagpap kræver et undertag i eksempelvis krydsfiner. Et tag af tagpap skal forventes falmer i farven efter 10-15 år. Det betyder ikke noget for tagets kvalitet, men hvis du gerne vil have et tag, som syner som nyt, kan man brænde et nyt lag overpap på.

Skal vi lave dit nye tag?

Ring til os på +45 22849663