Maling af vinduer og døre

Sådan foregår maling af vinduer og døre

Maling af vinduer og døre er præcisionsarbejde indenfor malerbranchen. Det betyder, at du får det bedste resultat, hvis du har den rette teknik til maling af vinduer og døre. Måske har du teknikken og modet til selv at kaste dig ud i malerprojektet.

Men hvis du er på udkig efter en håndværker, som kan udføre et professionelt stykke arbejde, så er Kronjyllands Tagteknik klar til at hjælpe dig.

Malerarbejdet med maling af døre og vinduer er opdelt i to faser:

 • Inden der males
 • Selve malerarbejdet

Det er vigtigt, at vinduet og døren bliver forarbejdet, så de er klar til det nye lag maling. Når vi maler dine vinduer og døre, sørger vi for at give det en gang grunder, hvis det er nødvendigt, og maler to gange, så vi er sikre på, at malingen dækker.

Forarbejdning af vinduer og døre

Det bedste resultat af malerarbejde får man, hvis man forarbejder vinduer og døre ordentligt, inden de males. Det gør man, fordi man ikke får en glat overflade, hvis der sidder klumper af gammel maling under den nye, eller hvis der er revner i træet. Derfor er det vigtigt, at:

 • Skrabe løs gammel maling af med en malingskraber
 • Tjekke træets fugtighed med en fugtighedsmåler
 • Slibe døre og vinduer med en blød slibesvamp
 • Feje slibestøv og malingrester væk
 • Afdække udsatte områder

Løs maling skrabes løs med en malingskraber. Det er netop den løse og afskallede maling, der gør, at vinduer og døre trænger til at blive malet på ny. Derfor starter man med at fjerne den gamle og afskallede maling.

Da malingen har været brudt, har træet i vinduet og døren været udsat for fugt. Med en fugtmåler, tjekkes træet for fugt. Fugtighedsprocenten skal være under 15%. Ellers forsegler man træet med for meget fugt, hvilket kan betyde, at træet begynder at rådne.

Derudover skal vinduerne og dørene slibes for at overfladen på træet tager bedre imod malingen. Dette gøres med en blød slibesvamp. Gammel maling kan eventuel slibes af også.

Slibestøv og malingrester skal fejes væk. Resultatet af malerarbejdet bliver dårligt, hvis gammel maling og støv bliver malet sammen med den nye friske maling. Det giver en grim overflade på malingen.

Selv de dygtigste malere risikerer, at stænk fra malingen rammer, hvor det ikke er meningen, at det skal ramme. Derfor er det vigtigt, at der bliver dækket ordentligt af. Der skal som minimum dækkes af under vinduet, på fliser eller gulv samt på murværk.

Mange amatørmalere vil gerne bruge malertape til afdækning af kanter. I stedet foretrækker vi at bruge en bred spartel. Det giver lige linjer, og man risikerer ikke, at man river en del af malingen af sammen med malertapen.

Hvis du alligevel vælger at bruge malertape, er det vigtigt, at du river tapen af, mens malingen stadigvæk er våd eller i hvert fald fugtig.

Den gode teknik til maling af vinduer og døre

Når vinduer og døre er forarbejdet og klar til at blive malet, er det vigtigt at have teknikken i orden for at resultatet bliver optimalt. Det indebærer:

 • Mal med lange lige strøg
 • Hav den rette mængde maling på penslen
 • Fjern stænk med det samme
 • Brug de rette pensler
 • Lad malingen tørre ordentligt mellem lag

Det har faktisk betydning for resultatet, hvordan du maler med penslerne. Med lange lige strøg for du den mest ensartede overflade på dine vinduer og døre.

Derudover er det også vigtigt at finde den rette mængde af maling på din pensel. Der skal være nok på til, at der kommer et ordentligt lag på træet, men samtidig skal der ikke være så meget, at penslen ikke kan holde det. Så får du flere stænk end højest nødvendigt.

Hvis eller når der kommer stænk, er det nemmeste, at de bliver fjernet med det samme. Derfor bør der altid være en våd klud i nærheden til at tage stænkpletter.

Maling af døre og vinduer er præcisionsmaling. Her er eksempelvis sprossepensler rigtig gode, da de er tynde pensler, som man kan male præcist med.

Det bedste resultat kommer, hvis man lader malingen tørre ordentligt, inden næste lag males på.

Kronjyllands tagteknik – Professionelt udført maling af vinduer og døre

Hos Kronjyllands tagteknik er klar til at give dig et uforpligtende tilbud på maling af døre og vinduer. Det vil være oplagt at få genopfrisket malingen på døre og vinduer, hvis du alligevel skal i gang med maling af facade.

Er du interesseret i et tilbud, kan du kontakte os her eller ringe til os på telefon 22849663.